Share:

Nieuws

Tegenbezoek ESA smaakt naar meer

In april van dit jaar vond er vanuit de Drechtsteden een werkbezoek plaats aan het European Space Agency (ESA in Noordwijk) en hun Business Incubation Centre. Op 10 december bracht een delegatie uit Noordwijk een tegenbezoek aan de Duurzaamheidsfabriek.

Het werkbezoek aan ESA op 26 april, was een initiatief van onder meer Niels Wepster – voorzitter van de Adviescommissie van het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden – en Niels Elderling (Technology Transfer Officer bij European Space Agency). Tijdens dit werkbezoek zijn de partijen met elkaar in gesprek gegaan over de aangeboden activiteiten en programma’s vanuit zowel ESA als in de regio Drechtsteden. Er werd met name stilgestaan bij wat het ESA Business Incubation Centre Noordwijk biedt: een plek voor ondernemers uit onderzoekscentra, universiteiten, ruimtevaart- en niet-ruimtevaartbedrijven voor het realiseren van hun innovatieve zakelijke ideeën en het toepassen van ruimtevaarttechnologieën in andere economische sectoren.

Op 10 december was het de beurt aan ESA om een bezoek te brengen aan de Duurzaamheidsfabriek. Aan de delegatie namen ook medewerkers van de gemeente Noordwijk deel. Directeur Rein Meester en innovatiemanager Daan Wortel gaven eerst een toelichting op de rol van de Duurzaamheidsfabriek als Fieldlab Smart Industry  en op de programma’s van de fabriek en de binding met het Da Vinci college. Secretaris Roos van der Werf gaf vervolgens een korte presentatie over het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden, dat is  gericht op de stimulering en concretisering van innovatieve ideeën van MKB-ers in de beginfase van innovatieontwikkeling op het gebied van de (maritieme) maakindustrie en Smart Industry.

Het gezelschap kreeg vervolgens een rondleiding door de Duurzaamheidsfabriuek en de tijdelijke maakhallen waar onder meer ondernemers Huub Kleinrouwerler van het Flowcentre, Godert van den Hardenbroek en Giel Groothuis van Edorado en Joep en Gerbert Smits van 10XL het gezelschap vertelden over hun projecten en hun ervaringen met het innovatie-ecosysteem in en rond de Duurzaamheidsfabriek.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry