Share:

Nieuws

Succesvolle 6e editie TechniekDock

Donderdag 12 juli brengen de laatste twee klassen die deelnemen aan TechniekDock 2018 een bezoek aan de Duurzaamheidsfabriek. In totaal maakten de afgelopen maanden zo’n 1300 leerlingen van groep 7 van 38 scholen in de Drechtsteden kennis met techniek en moderne technologie. Tijdens TechniekDock staat twee uur pure techniekinspiratie tussen technische bedrijven en studenten van het Da Vinci College centraal. Verspreid over verschillende Xperiences rondom robots, installatiewerk, 3D ontwerpen en duurzaamheid werken de leerlingen met echte materialen en technieken uit de praktijk.

Kennismaken met techniek
Eén van het Xperiences is het Energietransitiehuis waar kinderen het traditionele installatiewerk zien en leren zij nieuwe manieren van energie opwekken en installatietechniek in- en rondom het huis. Maar ook robots nemen een steeds grotere plek in binnen de samenleving. De kinderen besturen tijdens TechniekDock de lasrobot en ontdekken de mogelijkheden van deze robot. Daarnaast maken ze kennis met de nieuwste manieren van educatie door middel van augmented reality.

TechniekDock wordt georganiseerd in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Een hybride leeromgeving waar onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken aan de technologie van de toekomst. Tot aan de zomervakantie komen er 50 groepen van diverse basisscholen uit de Drechtsteden naar alweer de 6e editie van TechniekDock. Wat deze editie nieuw is, is dat alle klassen de mogelijkheid krijgen om kosteloos binnen de bestaande dienstregeling met de bussen van Arriva naar de Duurzaamheidsfabriek te komen.

Heel actueel dit jaar, zeker gezien het warme weer van de afgelopen dagen, leren de leerlingen sinds vorig jaar tijdens hun bezoek aan TechniekDock ook hoe zij op verschillende plekken het leefklimaat kunnen meten. Het gaat daarbij om CO2, temperatuur, licht en geluid. Met een speciale leskist, ontworpen in samenwerking met het Duurzaamheidscentrum Weizigt, kunnen ze vervolgens op hun eigen school met dit thema aan de slag: ze signaleren eventuele problemen en gaan ook zelf, onder begeleiding, op zoek naar effectieve en duurzame oplossingen.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry