Share:

Nieuws

Smart Industry Jaarevent 2017

smart industry logo

Donderdag 16 februari jl. was de Duurzaamheidsfabriek prominent aanwezig op het jaarevent Smart Industry. In de stand van de Duurzaamheidsfabriek konden bezoekers ook in contact komen met X-Caliber en Vlak Welding. Daarnaast gaven Huup Kleinrouweler, voorzitter Stichting X-Caliber en Rein Meester, directeur Duurzaamheidsfabriek hun bijdrage aan de breakoutsessies.

Tijdens de breakoutsessies werden diverse stellingen ingebracht, zoals: ‘Organiseer de samenwerking  tussen onderwijs-bedrijfsleven niet langs traditionele modellen en leeromgevingen: maak een bedrijfsomgeving waarin “een leven lang leren” en innoveren bij elkaar komen.’ En ‘Niet denken dat samenwerken met onderwijs/studenten meer “kost” dan oplevert.’

Aan het eind van het event werd een pleidooi richting de politiek gehouden door de voorzitters van FME, Koninklijke Metaalunie en VNO NCW om Smart Industry naar een hogere versnelling te brengen. Samen bepleitten zij een vijftal noodzakelijke stappen, waaronder een “Leven Lang Leren”. Daarbij wordt gesteld dat geïnvesteerd moet worden in leer-werk-innovatieomgevingen naar het voorbeeld van de Duurzaamheidsfabriek.

Lees “Smart Industry_NL naar een hogere versnelling“.

 

 

 

 

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry