Share:

Projecten

Lasrobot kleine series

Echt succesvol innoveren met lasrobots, is een kwestie van het op de juiste manier invullen van de randvoorwaarden. Daarbij gaat het onder meer om de robotopstelling, de vertaling CAD-CAM, het design de proceslogistiek, procesoptimalisatie, en ‘last but not least’ de skills van de medewerkers. In dit programma werken we in verschillende stappen gericht toe naar een optimale en structurele implementatie van de lasrobot in het productieproces, waarbij er een focus is op de toepassing bij kleine series. Het programma loopt van maart 2021 – december 2022.

> Meer informatie

Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland

Het programma wordt ondersteund vanuit SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland), de Smart Industry Hub van Zuid-Holland. Smart Manufacturing staat daarbij voor de automatisering van discrete productieprocessen (gedifferentieerde producten zoals auto’s, meubelen en vliegtuigen in plaats van olie en aardgas) met technologieën als robots, big data en 3D-printen.

Door meer te investeren in Smart Manufacturing, versterken we de concurrentiepositie van de Zuid-Hollandse maakindustrie en verkleinen we het oplopend personeelstekort. Door de toepassing van Smart Manufacturing kunnen productiekosten worden verlaagd; wordt de kwaliteit van producten beter en consistenter; neemt de levertijd af en wordt deze beter voorspelbaar.

Share:

© Copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry