Share:

Nieuws

Nigeriaanse delegatie bezoekt Duurzaamheidsfabriek

Op maandag 11 september was de Duurzaamheidsfabriek onderdeel van de studiereis van NECA, een Nigeriaanse delegatie van werkgevers, opleiders en overheid. Tijdens het bezoek genoot de delegatie van een interactieve rondleiding langs verschillende technische innovaties, zoals de de X-Caliber, Nacelle en het 3D printing-lab (LeXlab). Ook kregen zij een uitgebreide toelichting op het ‘leven lang ontwikkelen-concept’, waarin innovaties, educatie en samenwerking centraal staan.

De delegatie was buitengewoon geïnteresseerd in het verhaal over de unieke en succesvolle samenwerking van bedrijven, onderwijs en overheid in de Duurzaamheidsfabriek. De diversiteit tussen de partijen zorgt voor een continue ontwikkeling van onderwijs, waardoor optimale aansluiting op de arbeidsmarkt wordt gerealiseerd. Ook stimuleert het nieuwe technologieën en innovaties in de (door)ontwikkeling.

“Het is voor ons heel leerzaam om kennis te maken met hybride onderwijs. Een dergelijk onderwijsconcept zou ook in Nigeria de symbiose tussen de leeromgeving en het bedrijfsleven accurater maken. Wij zijn dankbaar dat de Duurzaamheidsfabriek haar ‘best practices’ met ons heeft willen delen en keren met veel kennis en inzichten terug naar huis”, aldus de Honourable Minister of State for Industry, Trade & Investment, Aisha Abubakar. De studiereis voor de Nigeriaanse delegatie is georganiseerd door DECP en Educatours. De delegatie brengt een bezoek aan verschillende centra, bedrijven en VNO in ons land waarbij het accent ligt op de sector techniek.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry