Share:

Nieuws

Nieuwe kalibratiebank voor studenten Da Vinci College

De mbo-studenten op het ROC Da Vinci College in Dordrecht kunnen voortaan oefenen op een kalibratietestbank. Deze werd aan de school geschonken door DuPont. Woensdag 8 maart vond de feestelijke overhandiging plaats.

De kalibratietestbank heeft een plek gekregen op het meet- en regelplein in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark. Studenten Procestechniek en Middenkader Engineering leren op dit apparaat drukmeters en –transmitters te kalibreren en af te stellen. DuPont en het Da Vinci College ontwikkelen samen een opleidingstraject voor de kalibratietestbank. DuPont assisteert bij een train-de-trainer traject, waarin de docenten alle ins en outs van de testbank leren. DuPont draagt ook bij aan de nieuwe lesstof over de kalibratietestbank voor studenten Procestechniek en Middenkader Engineering niveau 3 en 4.

Naast de door DuPont geschonken kalibratietestbank beschikken de studenten in de Duurzaamheidsfabriek al over de XCaliber FlowLoop. Deze is gebouwd naar het voorbeeld van de EuroLoop, de grootste kalibratiefaciliteit ter wereld voor olie- en gasmeters. Het is uniek dat een mbo-instelling deze twee soorten kalibratiesystemen naast elkaar in huis heeft.

Kalibratiebank - studenten

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry