Share:

Nieuws

Nieuwe generatie technische professionals bij Maritime Innovation Experience

Ontmoetingen, inspiratie en kennisuitwisseling tussen maritiem-technische bedrijven en studenten, dat is de Maritime Innovation Experience. De zevende editie van dit event, dat wordt georganiseerd door Netherlands Maritime technology, vond dit jaar plaats op donderdag 15 november in de Duurzaamheidsfabriek.

Tegen de achtergrond van de Duurzaamheidsfabriek, waar het hele jaar door techniek, studenten en bedrijven zich mengen, werd op donderdag 15 november 2018 de zevende editie van de Maritime Innovation Experience georganiseerd. Zo’n 150 mbo, ad en hbo studenten van het Da Vinci college, STC en de Rotterdam Mainport Institute waren aanwezig. Twaalf bedrijven waren present op de centrale markt, waaronder Damen Shipyards, VAF Instruments en Royal IHC. Nog twee andere bedrijven brachten hun offshore wind vraagstuk in voor SpeedSolving sessies.

Erwin Boer, strategisch adviseur arbeidsmarktbeleid Drechtsteden, heette de studenten welkom namens de regio Drechtsteden. Vervolgens trad Basjan Faber, Managing Director en eigenaar van C-Job Naval Architects & Engineers naar voren. Faber enthousiasmeerde de jongeren voor zijn vak door een interessante case uit de praktijk te behandelen. Inmiddels was ook binnenvaartvlogger Liana Engibarjan gearriveerd. Stellingen en vragen werden op het scherm getoverd en de zaal liet weten hoe vaak ieder van hen bijvoorbeeld op een schip was geweest en met welk doel zij naar de Maritime Innovation Experience waren gekomen. En hoe zit dat eigenlijk met het ambiëren van een baan in de maritieme sector? Niet iedere jongere was van dat ideaalplaatje al overtuigd. Liana nodigde hen uit om nog eens met haar daarover te praten.

Na de opening verspreidden de studenten zich over de innovatievloer waar de bedrijven hen enthousiasmeerden met hun nieuwste innovaties en/of waren zij present in één van de vele workshops. De SpeedSolving sessies waren in trek, net zoals de handen uit de mouwen workshops van o.a. de zeehavenpolitie. Na de lunch gingen de studenten weer terug naar school of huiswaarts, met nieuwe kennis, soms een stageplaats en wellicht een nieuwe droom; na de studie gaan werken in de maritieme sector.

De Maritime Innovation Experience werd georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door het RDM Centre of Expertise, InnovationQuarter, TKI Wind op Zee, Maritiem Tech Platform, Maritime Delta en Netherlands Maritime Technology (NMT).

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry