Share:

Nieuws

KIEN-inspiratiemiddag: onderwijstoepassingen voor nieuwe technologieën

Op woensdag 21 november 2018 werd in de Duurzaamheidsfabriek de 5e editie van de jaarlijkse KIEN-inspiratiemiddag voor leden gehouden. Deze stond dit jaar in het teken van experimenteren met ICT in de klas. Zo’n 150 docenten, leidinggevenden en schoolbesturen uit het PO, VO en MBO uit de regio Zuid Holland-Zuid hadden tijd vrijgemaakt om aan de kennismiddag deel te nemen.

Kien is een samenwerkingsverband van een groot aantal onderwijsinstellingen uit de regio Drechtsteden, die hun ICT-afdelingen hebben samengebracht in een coöperatief verband. Samen vormen ze sinds 2013 een vraag gestuurde organisatie van ICT-professionals met een onderwijshart. Kien zie het als de belangrijkste taak van het onderwijs om leerlingen klaar te stomen voor de toekomst. Die toekomst veranderd in een razendsnel tempo. In een technologische samenleving is het verwerken van informatie een steeds belangrijkere vaardigheid. ICT is hierbij onmisbaar. Maar hoe zien docenten met alle ICT-ontwikkelingen door de bomen het bos nog? Wat is er nu en straks mogelijk met ICT-techniek in de klas? Geldt dit voor ieder vak? En welke digitale intelligentie wordt er van docenten verwacht? Wat kunnen zij zelf doen om een brug te slaan tussen innovatie en onderwijs?

Om het antwoord te zoeken op die vragen, stond tijdens de inspiratiemiddag ‘experimenteren’ centraal: jezelf verwonderen, buiten bestaande denkkaders durven denken en denkvaardigheden stimuleren. Gastspreker Dieter Möckelmann wist de juiste toon te zetten en docenten te motiveren om onderwijstoepassingen te bedenken met (nieuwe) ICT-innovaties. Deelnemers konden zelf aan de slag met virtual reality, coderen, gamification, big data, 3D printen, visie, creatief denken & doen en 21e eeuwse vaardigheden.

Bekijk het filmpje voor een samenvatting van de zeer geslaagde middag.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry