Share:

Nieuws

HBO Drechtsteden leidt op mét, dóor en vóor bedrijven

In april 2015 start HBO Drechtsteden met een drietal nieuwe cursussen voor de (maritiem) technische sector. Het gaat hier om een nieuw initiatief in de Drechtsteden bedoeld om de economische ontwikkelingen te ondersteunen. HBO Drechtsteden maakt als Hogeschool een stevige ontwikkeling door en de ambitie is om tegemoet te komen aan de vraag op de arbeidsmarkt op het gebied van hoger technisch onderwijs. ” We geloven sterk in de onlosmakelijke verbinding van werken en leren” aldus Peter Baldé van HBO Drechtsteden. “In al onze opleidingsprogramma’s speelt de eigen werkomgeving van cursisten een grote rol, waardoor opgedane kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn”.

HBO Drechtsteden is maatwerkhogeschool. Daaronder verstaan we dat ieder individu en ieder bedrijf zijn eigen specifieke vragen heeft. Die vragen op het gebied van optimaal functioneren mee helpen te beantwoorden is onze uitdaging. Het opleidingsprogramma dat HBO Drechtsteden ontwikkelt is daarom geen standaardoplossing, maar op maat gemaakt. In de markt zien we een groot aantal verschillende ontwikkelingen die gelijktijdig plaatsvinden en zich in een hoog tempo voltrekken. Grote technologische ontwikkelingen met hoge impact, nieuwe verdienmodellen, opschaling van personeel door robotisering en automatisering, mondialisering van handel en ontwikkelingen op het gebied van e-learning toepassingen. Al deze ontwikkelingen komen tegelijk, bieden talloze nieuwe kansen en roepen tegelijk belangrijke vragen op. Vraagstukken die o.a. liggen op het vlak van Human Resource Development. De omgeving verandert, het werk verandert en de medewerker voegt alleen waarde toe als hij of zij investeert in ontwikkeling van zijn of haar competenties. HBO Drechtsteden biedt op bachelor en post-bachelor niveau trajecten aan die we met, door en voor het bedrijfsleven ontwikkelen en uitvoeren. De Duurzaamheidsfabriek is hierbij het centrum van kenniscreatie en kennisvalorisatie. De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht is de plek waar bedrijven en onderwijs ontwikkelen, testen, leren en produceren. Het gaat om high tech maakindustrie van prototyping tot vervaardiging van het eindproduct.

Drie programma’s      

De drie nieuwe programma’s zijn

  • Post-hbo Engineeren en beoordelen van explosieveilige installaties in de procesindustrie;
  • Post-hbo Engineeren en beoordelen van explosieveilige installaties in de maritieme sector;
  • Post-hbo Commerciële vaardigheden voor technici.

 

Deze programma’s starten in april 2015. Zij zijn bedoeld voor professionals met een hbo achtergrond in techniek die het belang zien van jezelf blijven ontwikkelen om een duurzame bijdrage te leveren aan het succes van hun organisatie. Leren gaat verder dan ‘kennis opdoen’. Centraal staat de toepassing van het geleerde in de werkpraktijk. En het gaat om zaken als het realiseren van een aantoonbaar hogere kwaliteit, meer efficiency, hogere bedrijfsresultaten of hogere klanttevredenheid. U sluit de cursus af door middel van een (technisch) adviesrapport aan uw eigen management. Inschrijven voor een traject van HBO Drechtsteden betekent een investering doen met aantoonbaar resultaat.

Onderscheidend vermogen

Cursusprogramma’s van HBO Drechtsteden komen altijd tot stand door continue communicatie met de bedrijven en zijn dus vraag gestuurd ontwikkeld. Het onderscheid van het cursusprogramma komt verder tot uiting in de focus op uw persoonlijke leerdoelen. We voeren voorafgaande aan de cursus een gesprek met iedere kandidaat om vast te stellen wat u precies wilt leren en welke kennis u reeds heeft. Ook komt de eindopdracht in dit gesprek al meteen aan de orde. Voorts hanteren we als uitgangspunt: alleen dat wat u echt moet weten passeert de revue. De docent legt uit aan de hand van praktijkvoorbeelden en we vragen de cursist zelf ook voorbeelden in te brengen. Onze aanpak is pragmatisch; we vertalen complexe regelgeving en theorieën naar een praktisch instrumentarium voor de deelnemers.

Maatwerk

HBO Drechtsteden is Maatwerkhogeschool. Dat is ons uitgangspunt voor het onderwijs dat we voor professionals uitvoeren. We ontwikkelen op maat gemaakte scholing mét, dóor en vóor bedrijven.

Meer weten?

HBO Drechtsteden, www.hbodrechtsteden.nl

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry