Share:

Nieuws

Eerste en derde publieksprijs voor studenten technologie tijdens Human Capital Day

Afgelopen vrijdag 6 november hebben 2 studenten van Da Vinci Technologie, tijdens de Human Capital Day in Europoort, de eerste en derde publieksprijs voor hun projectpresentatie gewonnen.

Het Da Vinci College uit Dordrecht presenteerde, samen met Hogeschool Rotterdam, TU Delft en STC-Group, innovatieve projecten op het gebied van maritieme techniek. De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven staat hierbij centraal. De scholen geven hiermee gezamenlijk een presentatie aan het maritieme bedrijfsleven van de kennis en mogelijkheden van studenten van het mbo, hbo en universiteit. De meerwaarde en het enthousiasme van de samenwerking van het onderwijs en bedrijven zijn zichtbaar op de beursvloer en een inspiratie voor het maritieme bedrijfsleven van de toekomst. Deze unieke samenwerking tussen de regionale activiteiten van CIV Maritiem (STC-group en Da Vinci College) met CoP Maritime Innovation van het Center of Expertise van de Hogeschool Rotterdam (RDM Campus) wordt hierbij ondersteund vanuit Maritime Delta.

Projecten

3 studenten van het Da Vinci College presenteerden hun project. Tim Boogert vertelde samen met VAF Instruments over het maritieme testbassin waarin stromingen (veroorzaak door bootschroeven) gemeten kunnen worden. Jan van Persie presenteerde zijn project waarin de studenten samen met Valk Welding en Scheepswerf Slob een lasrobot een boot helemaal lieten lassen, wat hopelijk in de toekomst met verbeterde technologie en op grotere schaal gaat gebeuren. Student Marcel Jobse pitchte over het project met het bedrijf O’Foil, waarin een nieuw duurzaam ontwerp voor een bootschroef ontwikkeld is.

 
Prijzen
Marcel Jobse en Tim Boogert hebben met hun pitches de eerste en derde plaats van de publieksprijs behaald.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry