Share:

Nieuws

Da Vinci betrokken bij internationaal innovatieproject LAIT 4.0

Het Da Vinci College is nauw betrokken bij het Europese project LAIT 4.0 van Erasmus +. LAIT staat voor Learning Advanced Industrial Technologies en heeft als doel om de kennis binnen MBO-scholen over Industry 4.0 te vergroten. Industry 4.0 geeft de huidige industriële revolutie aan waarin Smart Technology, de invloed daarvan en het toekomstige werken centraal staan.

DuurzaamheidsfabriekDuurzaamheidsfabriek

Twee docenten van het Da Vinci College, Robert Jan Joosse en Robert Bezemer, zijn betrokken bij het project. Robert Jan: “Het project bestaat uit drie fasen. Als eerste hebben we een training gevolgd in Spanje om meer te weten te komen over Industry 4.0 m.b.t. Smart Manufacturing. Daarnaast hebben wij vaardigheden geleerd om een technological check-up te doen bij bedrijven.

In fase twee gaan we een workshop en onderwijsmateriaal ontwikkelen om onze kennis en vaardigheden over te dragen aan andere docenten.

De derde en laatste fase staat in het teken van verbinding met het bedrijfsleven, waarbij we een Technological check-up gaan doen bij een aantal bedrijven. We onderzoeken de afstand tot Industry 4.0 en geven een advies welke ontwikkeling het bedrijf moet doormaken om deze afstand te overbruggen. Daarbij beperken we ons niet tot scholing van het personeel, maar kijken we ook naar de bedrijfsmatige kant en de horizontale en verticale integratie van ICT systemen binnen het bedrijf.”

Het Da Vinci College werkt samen met andere MBO-scholen aan dit project. Docenten van MBO-scholen uit Spanje, Italië, Schotland en Litouwen. 

Wellicht heeft u interesse in meer informatie en wilt u in aanmerking komen voor de Technological Check up.  Hiervoor kunt u contact opnemen met Robert Jan Joosse, rjjoosse@davinci.nl.

 

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry