Share:

Nieuws

Besturingskast DMTF opgeleverd door studenten

VAF Instruments, Krohne Altometer, Technisch Installatiebedrijf G. Reehorst en Flow Center of Excellence bouwen samen met studenten van het Da Vinci College een dynamische maritieme testfaciliteit (DMTF) in de Duurzaamheidsfabriek. De DMTF faciliteert de ontwikkeling van nieuwe technieken en technologieën voor een optimale voortstuwing en daarmee een verduurzaming van de scheepvaart. Vorige week hebben studenten van het Da Vinci College, met de oplevering van de besturingskast, een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van de DMTF.
Bij hun innovaties, werken de betrokken bedrijven graag samen met andere bedrijven uit de regio, innovatieve start-ups en kennisinstellingen. Straks zullen dan ook andere bedrijven uit de regio de testfaciliteit kunnen gebruiken. De partners werken bovendien samen met Da Vinci College omdat ze het belangrijk vinden dat leerlingen kennismaken met de nieuwste meet- en regeltechnieken.
Studenten hebben in groepjes met verschillende samenstellingen gewerkt aan de besturingskast: van ontwerp en ontwikkeling tot en met realisatie. Met elkaar hebben ze een professioneel product gerealiseerd. Een prachtig voorbeeld van wat er in een samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs (i.c. het Da Vinci College) kan worden gerealiseerd.
Andere studenten van Da Vinci zijn druk bezig geweest met het ontwerp, de ontwikkeling en realisatie van de onderdelen van het frame+ en het bordes voor de DMTF loop. Voor deze studenten was dit, toch wel complexe ‘product’ ook de afstudeeropdracht en zijn zij inmiddels (met mooie resultaten) afgestudeerd. De start van de assemblage van de DMTF staat gepland voor begin komend schooljaar, waarbij ook weer studenten ingezet zullen worden.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry