Share:

Agenda

Leerwerkmarkt 2015

Op 4 juni 2015 van 15.00 – 20.00 uur organiseren Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden en het Leerwerkloket Drechtsteden een Leerwerkmarkt in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Het doel van deze Leerwerkmarkt is om leerlingen, opleidingen en bedrijven bij elkaar brengen voor het vinden van leerwerkplekken (BBL of BOL of korte scholingstrajecten met baangarantie) vooral in de kansrijke sectoren techniek (metaal/maritiem/elektro), logistiek/transport en bouw en industrie. Maar ook andere sectoren zullen in beperkte mate aanwezig zijn. De Leerwerkmarkt richt zich met name op VMBO leerlingen, die net examen gedaan hebben en nu een definitieve BBL/BOL plek willen vinden. Ook is er plek voor MBO-studenten die naar een hoger niveau of naar het HBO willen doorstromen.

De Leerwerkmarkt is een markt waarbij de leerlingen met ouders/begeleiders:
– bij bedrijven (of andere aanbieders van leerwerkplekken) kunnen langsgaan om een BBL-plek of kort scholingstraject met baangarantie te vinden;
– leerlingen hun CV/portfolio aan bedrijven kunnen laten zien, zodat de bedrijven een goed beeld van de leerlingen krijgen;
– antwoorden kunnen krijgen op hun vragen: wat houden bepaalde vacatures in, wat is het arbeidsperspectief en wat zijn de mogelijkheden in een bepaalde sector.

Direct voorafgaand aan de start van de Leerwerkmarkt wordt een inhoudelijke netwerkbijeenkomst verzorgd voor deelnemende bedrijven, scholen en andere organisaties, met een interessante spreker. We hopen op Agnes Jongerius, de pas gekozen vicevoorzitter van de commissie werkgelegenheid in het Europees Parlement.

Meer informatie en aanmelden via drechtsteden.lerenenwerken.nl

Uitnodiging_zakelijk_Drechtsteden

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry