Share:

Agenda

Dordts politiek café over Duurzaamheid

Op 23 april aanstaande organiseert de fractie ChristenUnie/SGP het maandelijkse politiek café. Ook deze raadsperiode is duurzaamheid weer een centrale opgave van het coalitiebeleid. Duurzaamheid is een breed begrip: het gaat van energiebesparing tot de ontwikkeling van stadslandbouw, en van innovatie tot natuurontwikkeling.

Om de schaarse mensen en middelen goed te besteden, en concrete stappen te maken, is een opgaveplan Duurzaamheid ontwikkeld. Dit beschrijft de acties die de gemeente de komende jaren wil uitvoeren, en op welke wijze de stad hierbij kan worden ingeschakeld. Maar de bedoeling is ook dat het andersom werkt: in de stad leven immers veel ideeën om een meer duurzame samenleving te ontwikkelen. Vaak is daar helemaal geen overheid bij nodig, maar soms kan een klein duwtje helpen. Een goede samenwerking tussen gemeente en initiatieven uit de stad is een voorwaarde om vooruit te komen.

Dus: meepraten over dit onderwerp? Kom dan op donderdag 23 april a.s. naar de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark: Leerparkpromenade 50. Het café begint om 20.00 uur precies. De zaal gaat open om 19.30 uur. Wie zich goed wil voorbereiden kan het opgaveplan duurzaamheid downloaden via het platform duurzaamheid: http://www.dordtduurzaam.nl/opgaveplan-duurzaamheid-2015-2018

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry