Share:

Nieuws

AD-traject levert duurzame concepten op

Studenten van Associate Degree opleidingen van Hogeschool Rotterdam en Midden Kader Engineering studenten het Da Vinci College hebben gedurende vijf maanden samengewerkt binnen het Associate Degree (AD)-traject. Ze werkten samen in elf projectgroepen in de Duurzaamheidsfabriek, waar ze de productiemiddelen en (ontwerp)ruimtes konden gebruiken.

Futuro: Imbarcazione Barone Eén van de AD-projecten is de boot ‘Futuro’ van opdrachtgever Imbarcazione Barone. Imbarcazione Barone is een Dordtse onderneming, die de meest duurzame rondvaartboot van Nederland wil maken. De projectgroep van het AD-traject realiseerde een elektrisch systeem waarmee de opbouw en ramen van de boot automatisch omhoog en omlaag gaan om lage bruggen te kunnen passeren. Een volgende groep van het AD-traject gaat met dit ontwerp verder.

Bijzondere afzuigmond Een ander project was de ‘lasrookafzuiging’ van opdrachtgever Heerema Construnction B.V. Lasrook inademen is ongezond en daarom is het belangrijk om een afzuiginstallatie met afzuigmond te hebben, zodat de veiligheid voor de lassers kan worden gegarandeerd. De studenten maakten met een 3D-printer een ontwerp voor een afzuigmond voor de afzuiginstallatie van een lasrobot.

Eind januari starten nieuwe projectgroepen met het AD-traject.  

foto boot ad traject

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry